Matinformasjon- merking av allergener:

Næringsmiddelregelverket stiller krav om merking av allergener i uemballerte produkter. I Sodexo har vi valgt å forholde oss til samme nummererte rekkefølge som i regelverket ved merking av allergener.

Allergener det skal opplyses om er:

1. Gluten + kornslag
2. Skalldyr
3. Egg
4. Fisk
5. Peanøtter
6. Soyabønner (ikke soyaolje)
7. Melk
8. Nøtter (også mandler)+ nøtteslag
9. Selleri
10. Sennep
11. Sesamfrø
12. Svoveldioksid og sulfitter
13. Lupin
14. Bløtdyr

Vi merker allergener på følgende måte:

Prisliste – påsmurt – beger – drikke:

I prislisten vil allergener som er tilstede i de ulike produktene være angitt med sitt
spesifikke tall bak hvert enkelt produkt.

Varmmat:

Allergener som er tilstede i varmmat angis på egen plakat som står plassert der hvor
varmmaten serveres

Buffet:

Salatbuffet: Blandedeprodukter merkes med allergener
Brødbuffet: Alle brødtyper merkes med allergener

Dersom du har spørsmål rundt merking av allergener i våre produkter, henvend deg til vårt personale. Alle de 14 allergenene håndteres på vårt kjøkken.